Frågor och svar

Här nedan följer några vanliga frågor och svar. Vi fyller på dessa under projektets gång. Hittar du inte svaret på din fråga? 

Att köpa

Säljstarten för Lokstallarna östra är måndag 3 juni klockan 12.00. Fler etapper kommer släppas längre fram. Gör en intresseanmälan för att säkerställa att du inte missar att få information om när nästa etapp släpps.

Inflyttningarna i första trapphuset beräknas starta december 2024.

Priser och planlösningar hittar du i vår bostadsväljare. Priser för kommande etapper i projektet publiceras ca 1 vecka innan säljstart. Gör en intresseanmälan för projektet så får du information direkt i din mailkorg när dessa publiceras.

Nej det är aldrig för sent att göra en intresseanmälan. Denna anmälan försäkrar enbart att du får alla nyheter kring projektet skickat till din mailkorg. Den ger alltså inte någon förtur eller dylikt vid säljstarten.

Alla våra säljstarter sker digitalt. Våra säljstarter brukar ha principen först till kvarn vilket ger alla lika stor chans och möjlighet att knipa åt sig en bra köplats under säljstarten.

Nej, vi säljer efter principen först till kvarn vid säljstarten.

Inget datum är satt för nästa säljsläpp. Om du har gjort eller gör en intresseanmälan skickar vi ett mail om detta så fort datumet är spikat.

Husen

Lokstallarna är en del av Stockholm stad. 

Lägenheterna värms upp via vattenburen golvvärme och är därmed fria från radiatorer. 

Ja, du som vill påverka kostnader och miljöbelastning kan följa energiförbrukningen för din bostad. Lägenheterna har individuell mätning av el- och vattenförbrukning som du kan följa via din telefon eller dator.

Normalt en hiss per trapphus. Där trapphuset har mer än 10 våningar finns det 2 varav en räddningshiss.

Ja, projektet består av 4 huskroppar med varsin takterrass. På två av terrasserna finns möjlighet till umgänge och matlagning och på två av terrasserna hittar du utegym

Lokstallarna har en del av ett offentligt garage. Ena huset (västra) har förtur på 54 parkeringsplatser i detta garage, alla har elbilsladdning. Det finns även förtur på två bilpoolsplatser. De boende kommer kunna ansluta sig till bilpool utan att betala en månadsavgift de 5 första åren tack vare att Einar Mattsson täcker upp och betalar den summan. Det östra huset har 38 reserverade platser + 2 bilpoolsplatser.

Större lägenheter om 4 rok kommer att prioriteras gällande garageplats. I övrigt erbjuds platser enligt köpordning per etapp.

Garaget nås via ett separat trapphus som ligger i Lokstallarnas västra hus. Inget trapphus går med hiss ner i garaget utan alla måste gå via detta separata trapphus eller något annat trapphus i området (trapphusen ägs av Stockholm Parkering som äger garaget och sköter uthyrning av parkeringsplatser).

Här finns mer info om garagenedfarter etc: P-hus Hagastaden (stockholmparkering.se)

Alla lägenheter har ett tillhörande förråd. Hissen går ner till förrådsplan.

Det varierar men vi följer och bygger enligt svensk standard (ca 1 kvm per Person). Förrådsstorlek för varje specifik lägenhet finns på bofaktablad.

Bostadsrättsföreningen

Lokstallarna är uppdelat i två bostadsrättsföreningar – Lokstallarna västra och Lokstallarna östra. De två huskropparna som är närmast Torsplan är Lokstallarna västra och de två huskroppar som är närmast Norrtull är Lokstallarna östra.

Ja, föreningen kommer att godkänna juridiska personer som köpare enligt stadgarna. Men bara till en sådan andel att föreningen inte riskerar att bli en oäkta förening. 

Bostadsrättsföreningen Lokstallarna östra har bildats av Einar Mattsson. Fram till dess att det finns boende i föreningen som kan ta över sty­relsearbetet bistår vi med en tillfällig styrelse. Vid överlämning finns den tillfälliga styrelsen tillgänglig för att bistå med uppstarten av styrel­searbetet.

Nej. Einar Mattsson har en låne- och räntekostnadsgaranti. Läs mer om det här.